Kenyerek, kelt tészták

Kenyerek


Vaj készítése és vajfűszerek
Kaukázusi kefír


Kék, kácsárdi vájling 850 g
Sárga, műanyag tál 210 g
Fehér, műanyag tál 125 g
Hengeres, műanyag mérce 190 g
Púpozott evőkanál cukor/só ~22 g
800 g liszthez ~8 g só/cukor
Élesztő felfuttatása: Sóbors.hu (Langyos, cukrozott vízben feloldani az élesztőt és állni hagyni kb. 15 percig)

--------------------------

Fontos címek:

Wikipédia: Kenyér (kovász)
Kenyér.lap.hu

Míves kenyerek Szánter Blog - Atkári Ferencné, Terike kenyérsütő népművész blogja

Ormós Gabriella, Váczi Gergely - KovászLabor online közösségi (FB) csoport és blog

Torma Tímea kenyérsütödéje
Takács Ferenc: Kenyérsütő Iskola
Kenyérsütés otthon
Lisztekről: Amit a lisztről tudni kell ... / Tudatos vásárló: Liszt kisokos; Bolti kenyerek


Linkjeim

Kinyomtatható: