Kenyerek, kelt tészták

Kenyerek


Vaj készítése és vajfűszerek
Kaukázusi kefír


Kék, kácsárdi vájling 850 g
Sárga, műanyag tál 210 g
Fehér, műanyag tál 125 g
Hengeres, műanyag mérce 190 g
Élesztő felfuttatása: Sóbors.hu (Langyos, cukrozott vízben feloldani az élesztőt és állni hagyni kb. 15 percig)

--------------------------

Fontos címek:

Wikipédia: Kenyér (kovász)
Kenyér.lap.hu

Míves kenyerek Szánter Blog - Atkári Ferencné, Terike kenyérsütő népművész blogja

Ormós Gabriella, Váczi Gergely - KovászLabor online közösségi (FB) csoport és blog

Torma Tímea kenyérsütödéje
Takács Ferenc: Kenyérsütő Iskola

Lisztekről: Amit a lisztről tudni kell ... / Tudatos vásárló: Liszt kisokos; Bolti kenyerek

A lisztek jelölése
  Az első betű a gabona típusát jelöli:
    B: búza
    R: rozs
    D: durumbúza
    T: tönkölybúza
  A második betű a szemcseméretet és az őrlés módját jelöli:
    L: Liszt (apró szemcseméret)
    D: Dara
    F: Fogós (nagyobb szemcsenagyság)
    FF: Kétszer fogós (tapintásra érdesebb, nagyobb szemcseméret)
    FFF: Háromszor fogós (durva szemcseméret)
    G: graham
  Számok a hamutartalom jelölésére szolgálnak. A hamutartalom a visszamaradt ásványi anyagok arányát jelentik. Minél nagyobb értékű, annál több korpa található a lisztben.

Linkjeim

Kinyomtatható:
Start malom Jhida (BL80; BLTK160; RLTK190)
Tiszapalkonyai GoodMills malom

Tápió-Malom
Mária Malom, Jjhalma
Első Pesti Malom, Monor
Mária Malom